RT Racketsports
Voor al uw lessen en materialen

Welkom bij RT Racketsports

Leuk dat u de site bekijkt van RT Racketsports. RT Racketsports is een padelschool die de lessen verzorgt op tennisvereniging Elckerlyc. Wij bieden u alle benodigdheden om padel te kunnen beoefenen. U kunt bij ons terecht voor clinics, groepslessen, privélessen, materiaal en nog veel meer. 

Bent u ook zo benieuwd naar deze fantastische sport? Kijk en lees rustig verder en hopelijk zien we u snel op de padelbaan verschijnen.

Heeft u verdere vragen of zoekt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het formulier, bel/whatapp naar 06-28098196 of email naar rtuijp@rtracketsports.nl.


Padel is een racketsport die 2 tegen 2 of 1 tegen 1 gespeeld wordt op een terrein omringd door glazen wanden en een metalen omheining. Deze wanden worden betrokken bij het spel. De ondergrond bestaat uit kunstgras. Het materiaal bestaat uit een dik racket met gaten en een bal die zeer sterk lijkt op een tennisbal. Padel is ontstaan in Zuid-Amerika en overgewaaid naar Spanje waar het op korte termijn uitgegroeid is tot een immens populaire sport. Met wereldwijd al meer dan 10 miljoen beoefenaars is het een van de snelst groeiende sporten. In Europa en dus ook in Nederland is de sport zich nu razendsnel aan het verspreiden.

De voornaamste verklaring van het succes van padel is zijn laagdrempeligheid en sociaal karakter. Padel bevat elementen uit tennis en squash en is toegankelijk voor sportievelingen van elk niveau. Na een korte introductie beleeft u meteen spelplezier met lange rally’s!

Wilt u padel op de juiste manier leren spelen? Wilt u beter leren omgaan met de ballen die van het glas afkomen? Wilt u de tactische elementen leren van deze fantastische sport of wilt u meer plezier uit het spel halen? Kom dan les nemen bij een van onze padeltrainers.